Foredrag

FOREDRAG

Konfirmandsalmebogen er især tænkt til konfirmander, men den rummer også en slags salmernes greatest hits, med 25 af de allerbedste og vigtigste salmer fra Salmebogen, suppleret med 5 nyere salmer.


Med udgangspunkt i de 25 salmer kan man sige mangt og meget om kristne grundbegreber, om salmernes historiske betydning, om de forskellige salmedigtere, om den syngende menigheder og meget andet. 


Det er derfor nærliggende at samles omkring salmerne til foredrag og sang, både med konfirmander, men også til sogneaftner o.l.

  • Foredrag for konfirmander
  • Foredrag for konfirmander og deres forældre 
  • Foredrag for menigheden 
  • Foredrag for præster 


Kontakt Morten på mail eller tlf. 86 22 02 30 / 28 30 41 11 for nærmere aftale.

OM FOREDRAGSHOLDEREN

Morten Skovsted er sognepræst i Hjortshøj, nord for Aarhus og han var i 2011 initiativtager til dannelsen af salmenetværket Syng Nyt, der i dag tæller over 600 medlemmer, både organister, præster, salmedigtere, komponister og mange andre salmeinteresserede.

Se mere på www.syngnyt.dk og på Syng Nyts facebookside.

Morten Skovsted skriver fast i Kristeligt Dagblad om salmestof, og fra 2013-2016 var han formand for redaktionsudvalget bag salmebogstillægget 100 salmer, og han har i forlængelse deraf holdt utallige salmeforedrag om nyere salmer.

Fra 2015 har Morten Skovsted sammen med resten af Syng Nyt-netværket arbejdet på Salmedatabasen, som foreløbigt rummer over 2000 salmer, både gamle og nye, både til voksne og børn. Se mere på www.salmer.dk

PRAKTISKE OPLYSNINGER

Salmeforedragene tilpasses naturligvis både tilhørerskare og sammenhæng (se ovenfor for beskrivelse af de enkelte foredrag).

Morten har salmebøger med til alle og sender på forhånd noder til organist eller pianist. Hvis der ikke er en sådan til stede, medbringer Morten lyd selv, men til f.eks. sogneaftener bør der været organist til stede.


"Allerbedst er det, når vi synger både Luther, Kingo, Grundtvig, Lissner og Grotrian. Da oplever vi, at forskellige stemmer fra hver sin tid finder sammen i et kor, i en fælles stræben efter at udtrykke sig poetisk og teologisk om det største i livet."


      Morten Skovsted